GET BIKEFITTED

Meer balans op de fiets

BIKEFITTING FILOSOFIE

Onze filosofie gaat een stuk verder dan de gemiddelde bikefitting. Waar veelal de oplossing wordt gezocht in alleen de afstelling van de fiets zelf, wordt de “afstelling” van het lichaam vaak vergeten. Een gemiste kans vinden wij!.

Daarom gaan wij op zoek naar een balans tussen het afstellen van de fiets op het lichaam én het “afstellen” van het lichaam aan de fiets. Elke bikefitting begint met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. De uitkomst van dit onderzoek nemen we mee in onze keuzes tijdens de bikefitting; is het aanpassen van de fiets voldoende, of geven we ook tips of oefeningen mee om de lichaamshouding te verbeteren?

We luisteren aandachtig naar jouw wensen en doelen. Hierdoor zal de fitting van een wedstrijd wielrenner meer gefocust zijn op performance en de fitting van de recreant meer op comfort. Gezien elk lichaam anders is en veelal niet geheel symmetrisch, geloven wij niet in standaard protocollen. Juist hier komt onze kracht naar boven; onze kennis van het menselijk lichaam!

WAT IS ERBIJ INBEGREPEN

Intake gesprek

Hierin bespreken we jouw persoonlijke doelen, je ervaring in de sport en gaan we diep in op je eventuele blessure geschiedenis. Om zo een goed beeld te krijgen van jouw specifieke wensen en mogelijkheden.

Intake Gesprek

Lichamelijk onderzoek

We doen een uitgebreid paramedisch onderzoek, waar nodig met echografische beeldvorming. Wij zien dit als een belangrijk onderdeel van de bikefitting, gezien dit veel invloed kan hebben op de juiste afstelling van fiets én lichaam.

Lichaam onderzoek

Afstelling fiets

Bij de dynamische bikefitting analyseren we je beweegpatroon op de fiets. Aan de hand van videobeelden analyseren we dit in real time en slow motion. Met de gegevens van het paramedisch onderzoek en deze dynamische analyse, passen we waar nodig je fiets stap voor stap aan. Net zo lang tot we jouw ideale fietspositie hebben gevonden!

Mogelijke aanpassingen:
  • zadel hoogte
  • zadel setback
  • schoenplaatjes (evt met wedges)
  • stuur en hendels
  • advies betreffende fietshouding
Bike settings

Nabespreking

We bespreken alle belangrijke aanpassingen van de fiets en de bevindingen van het paramedisch onderzoek. Mocht het nodig zijn, krijg je tips en oefeningen mee voor je fietshouding, rompstabiliteit en lenigheid. Alle bevindingen krijg je mee naar huis. Na 6 weken kunnen we een telefonisch consult inplannen en eventueel een afspraak maken voor de laatste finetuning.

KIES JE BIKEFIT

-

BIKEFIT COMPLEET

189

Aan de hand van jouw wensen, gaan we op zoek naar de ideale afstelling. Om zo klachtenvrij op de fiets te zitten.


Voor: Racefiets | Cross/gravelbike | Mountainbike | Baanfiets


Duur: 1½ uur

-

TIJDRIT/TRIATHLON FIETS

249

We gaan op zoek naar de ideale afstelling tussen performance en comfort. Zodat jij ook tijdens lange tijdritten klachtenvrij op de fiets zit.


Voor: Tijdrit/triathlon fiets


Duur: 2 uur

*Wist je dat in sommige gevallen een deel van de bikefitting wordt vergoed? Raadpleeg je zorgverzekeraar!

Meerdere fietsen laten fitten?
Laat ons weten om wat voor soort fietsen het gaat
en we geven je een gepaste korting!

MAAK EEN AFSPRAAK